Tuinvogelconsulent in De Hortus

evenementen
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In De Hortus, Centrum voor Natuur en Milieu in Harderwijk is op zaterdag 21 april van 11.00 tot 14.00 uur een tuinvogelconsulent van de landelijke Vogelbescherming aanwezig om tips te geven over het realiseren van een vogelvriendelijke tuin.

.

Dhr. Kappers uit Hierden zet zich namens de landelijke organisatie in om meer vogels in de directe omgeving van huizen te krijgen. Jarenlange ervaring zorgt er voor dat hij veel praktische ervaring heeft. Vraagt u zich af waarom in uw prachtige nestkast geen vogel komt broeden, of wat voor planten geschikt zijn om vogels aan te trekken? En hoe hoog moet u uw vogelhuisje ophangen? Op dat soort vragen krijgt u een gratis en deskundig advies.

Er is een inloopspreeekuur.Ter plekke is het ook mogelijk om een afspraak maken met dhr. Kappers voor een persoonlijk bezoek aan uw eigen tuin. Tot en met 12 mei is er een expositie ‘Van Merelnest tot Mussenflat’ over woonwensen van vogels rond het huis. De rode draad in de tentoonstelling zijn zes vogels die het meest voorkomen in de tuin: de kool- en pimpelmees, huismus, roodborst, vink en merel. Wat eten zij? Welke nestkast of andere nestgelegenheid is geschikt voor de roodborst? De tentoonstelling laat een grote verzameling zien van verschillende soorten nestkasten.

Verder wordt er informatie gegeven over het inrichten van een vogelvriendelijke tuin en de voerkeuze. Natuurlijk is er ook aandacht voor andere vogels. Hebt u ooit de kans gehad om een struisvogelei te bekijken? Ook is er een leuk nestkastspeelhuis voor de kinderen en een bonte verzameling van buitengewone en excentrieke nestkasten.

Uiteraard is het mogelijk om na uw bezoek aan de tentoonstelling de juiste nestkast kopen om van uw tuin een vogelvriendelijke tuin te maken! Genoeg te zien voor jong en oud! Toegang is gratis.

De Hortus is gevestigd aan de Academiestraat 7, (achter de bibliotheek) Harderwijk. 0341-427406 Kijk ook op: www.hortusharderwijk.nl. Open op werkdagen van 09.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 – 16.00 uur.