Scooterstallingen voor Station Harderwijk

Station Harderwijk
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
RSH 4011fietsenstalling 076harderwijkNu het hinderlijk of foutief parkeren bij het station Harderwijk zo’n grote vlucht neemt. En het al langere tijd bekend is dat een speciale parkeergelegenheid voor brommers en scooters nodig is. Want er is nu een groot tekort aan stallings- en parkeergelegenheid voor de gemotoriseerde tweewielers nabij het station. Vorig jaar beloofde wethouder Jeroen de Jong hierop actie te ondernemen.

Geen plek
In de overdekte en bewaakte fietsenstalling is vanwege milieueisen het aantal parkeerplaatsen voor scooters beperkt tot de 8. Waardoor vorige jaar scooters veelal stonden aan de noordzijde op het plein bij het station. De laatste maanden staan deze veelal aan de zuidzijde in het Oranjepark. Daar blokkeren zij de stoep en de toegang tot de fietsenstalling of staan ze langs het fietspad hinderlijk gestald.

DSC 7634scooters station 112Harderwijk 19

Onvoldoende

In het stationsgebied bevinden zich een aantal parkeergelegenheden voor brommers, fietsers en scooters. RSH 4007fietsenstalling 074harderwijkDaarnaast is er een  (brom)fietsparkeerverbodszone bij het station. Dit geldt voor een gebied rondom het station. Het is dus verboden te parkeren buiten de daarvoor bedoelde stallingen. Doordat er onvoldoende parkeervoorziening zijn voor de bromfietsen, scooters en snorfietsen, die door de weeks hinderlijk / gevaarlijk staan geparkeerd in het Oranjepark, komen er voor de zomer twee extra parkeerlocaties. Hierover heeft het college vorige week een besluit genomen.

 

Extra ruimte
Aan de noordzijde van het station, bij de Keobike fietsverhuur is volgens het college een geschikte locatie waar zo’n 40 scooters kunnen parkeren. Door de parkeergelegenheid exclusief te maken voor scooters, mogen geen andere categorieën voertuigen op die locatie parkeren/stallen, zoals gewone fietsen). Daarnaast wordt aan de zuidzijde in het Oranjepark nog een strook geschikt gemaakt voor het feitelijk stallen van fietsen en/of bromfietsen zonder nadere aanduiding van de categorie vervoermiddel.

 scooter stalling 727harderwijk