Het Harderwijkse bos in met uw hond aan de lijn

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Het winterseizoen nadert zijn einde. Met de trouwe viervoeter aan hun zij, trekken natuurliefhebbers de Veluwe op om te genieten van de natuur. De boa's (of handhavers) komen regelmatig wandelaars tegen met loslopende honden op plaatsen waar dit niet is toegestaan.In heel Harderwijk en Hierden - en in bijna alle Veluwse bossen - moeten honden aangelijnd lopen. Dit is voor de veiligheid van het verkeer, kleine kinderen en ter bescherming van andere dieren. In Harderwijk zijn speciale plaatsen aangewezen waar u uw hond los mag laten lopen. Zoals in het Strokelbos, het hele gebied ten zuiden van de Leuvenumseweg, tussen de Strokelweg en dierenasiel De Ark. Ook daar moet u er als hondenbezitter altijd voor zorgen dat de hond onder appèl staat. Alle regels voor het gebruik van het natuurgebied vindt u bij de ingang van het bos op het bord.

 

Loslopende honden jagen het wild op. Dat is nu eenmaal hun aard. Het wild wordt er onrustig van en gaat op de loop, met alle gevolgen van dien. Op hun vlucht kunnen ze betrokken raken bij een verkeersongeval. Omgekeerd kan de hond ook in een vervelende confrontatie komen met een wild zwijn. Op dit moment hebben de wilde zwijnen jongen die ze zullen beschermen. Ook de schaapherder kan in het terrein aanwezig zijn met schapen en wat geiten voor het begrazen van het gebied tussen het Stuifzand en het bos. Bij het hoeden is het van belang dat de kudde niet onrustig wordt.

 

Op het laten loslopen van uw hond zal worden gehandhaafd door boa's (of handhavers). Informatie: Snel Herstel, tel. 411 333 of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..