Denk mee met verkeersveiligheidsplan

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Op maandag 4 april organiseert de gemeente Harderwijk een startbijeenkomst over het nieuwe verkeersveiligheidsplan 2016–2020. U bent tussen 16.30 en 20.00 uur van harte welkom in de Raadszaal van het gemeentehuis. Gedurende deze bijeenkomst kunt u aan medewerkers van de gemeente vertellen hoe de verkeersveiligheid in Harderwijk de komende jaren verbeterd kan worden.


Verbeteren van de verkeersveiligheid
De gemeente zet zich blijvend in om de verkeersveiligheid in Harderwijk te verbeteren. Met enige trots verwijst het college naar bijvoorbeeld de herinrichting van de Burgemeester de Meesterstraat en de Oranjelaan. Ook zijn alle schoolomgevingen voorzien van attentie verhogend straatmeubilair en markeringen.  Er worden ook acties georganiseerd die een positieve bijdrage leveren op het gebied van gedrag en educatie. Dit doet de gemeente samen met de verkeersveiligheidspartners en wijkteams. Voorbeelden hiervan zijn het voeren van goede fietsverlichting, de verkeerslessen op basisscholen en bewustwording van maximaal toegestane snelheid van 30 km/uur in wijken. 

Verkeersveiligheidsplan
Voor de komende jaren wil de gemeente Harderwijk wij een lijst opstellen van situaties die in het kader van de verkeersveiligheid aangepakt moeten worden. Door gebruik te maken van meetbare informatie zoals ongevallencijfers. Maar de gemeente wil ook graag van bewoners, wijkteams en verkeersveiligheidspartners horen hoe zij tegen verkeerssituaties aan kijken.